Upozorňujeme ctených zákazníkov na veľmi zaujímavé produkty za zaujímavé ceny vo výpredaji. Ďakujeme za vaše nákupy!
Ako je to s kuracím kari, keď ste v zhone? Táto japonská verzia s kuracím mäsom sa pripravuje len za 20 minút, takže počas rušného týždňa neexistuje žiadne ospravedlnenie. V tomto recepte sú niektoré nečakané ingrediencie, ale verte mi – skutočne pridávajú sladkosť, ktorá robí túto večeru výnimočne chutnou a plnou aróm.
Čas prípravy 15 minút, Čas varenia 20 minút, Recept pre 4 osoby
Zdroj: Marion’s Kitchen
Ingrediencie
- 1 polievková lyžica arašidového oleja
- 500 g filé z kuracieho stehna, nakrájané na kúsky
- 2 lyžice masla
- 1/4 šálky hladkej (univerzálnej) múky
- 1 polievková lyžica kari
- 3/4 šálky jablkovej šťavy
- 1/3 šálky kečupu/paradajkovej omáčky
- 2 lyžice svetlej sójovej omáčky
- 2 celé badiány
- 1 tyčinka škorice, rozlomená na polovicu
- 2/3 šálky mrazenej mrkvy, hrášku a kukurice
- 1 čajovej lyžičky garam masala (alebo extra kari)
- jarná cibuľka, nakrájaná na tenké plátky, na podávanie
- dusená ryža, na podávanie
Kroky
1.
Olej zohrejte vo veľkej panvici s vysokými stenami na vysokú teplotu. Pred opečením na panvici 2-3 minúty z každej strany osoľte kurča, alebo ho opečte dozlatista. Kurča preložte na tanier.
2.
Panvice pridajte maslo. Keď maslo začne peniť, pridajte múku. Varte a miešajte 1 minútu, alebo kým zmes nebublá. Vmiešajte kari. Odstavte z ohňa a postupne vmiešajte 2 šálky vody.
3.
Vráťte panvicu na strednú teplotu a pridajte jablkovú šťavu, kečup, sójovú omáčku, badián a škoricu. Varte a miešajte, kým zmes nezhustne. Varte 5 minút, aby sa chute rozvinuli.
4.
Pridajte kuracie kúsky späť do panvice spolu s mrazenou zeleninou a garam masalou. Varte za stáleho miešania 3 minúty, alebo kým sa zelenina nezohreje.
5.
Na vrch nasypte jarnú cibuľku a podávajte s dusenou ryžou.
Vaše hodnotenie
Pridať reakciu na komentár: