Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov na veľmi zaujímavé produkty za zaujímavé ceny vo výpredaji. Ďakujeme za vaše nákupy!

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Japonske kari za 20 minútAko je to s kuracím kari, keď ste v zhone? Táto japonská verzia s kuracím mäsom sa pripravuje len za 20 minút, takže počas rušného týždňa neexistuje žiadne ospravedlnenie. V tomto recepte sú niektoré nečakané ingrediencie, ale verte mi – skutočne pridávajú sladkosť, ktorá robí túto večeru výnimočne chutnou a plnou aróm.

Čas prípravy 15 minút,  Čas varenia 20 minút,  Recept pre 4 osoby

Zdroj: Marion’s Kitchen

Ingrediencie

  • 1 polievková lyžica arašidového oleja
  • 500 g filé z kuracieho stehna, nakrájané na kúsky
  • 2 lyžice masla
  • 1/4 šálky hladkej (univerzálnej) múky
  • 1 polievková lyžica kari
  • 3/4 šálky jablkovej šťavy
  • 1/3 šálky kečupu/paradajkovej omáčky
  • 2 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • 2 celé badiány
  • 1 tyčinka škorice, rozlomená na polovicu
  • 2/3 šálky mrazenej mrkvy, hrášku a kukurice
  • 1 čajovej lyžičky garam masala (alebo extra kari)
  • jarná cibuľka, nakrájaná na tenké plátky, na podávanie
  • dusená ryža, na podávanie

Kroky

1.

Olej zohrejte vo veľkej panvici s vysokými stenami na vysokú teplotu. Pred opečením na panvici 2-3 minúty z každej strany osoľte kurča, alebo ho opečte dozlatista. Kurča preložte na tanier.

2.  

Panvice pridajte maslo. Keď maslo začne peniť, pridajte múku. Varte a miešajte 1 minútu, alebo kým zmes nebublá. Vmiešajte kari. Odstavte z ohňa a postupne vmiešajte 2 šálky vody.

3.

Vráťte panvicu na strednú teplotu a pridajte jablkovú šťavu, kečup, sójovú omáčku, badián a škoricu. Varte a miešajte, kým zmes nezhustne. Varte 5 minút, aby sa chute rozvinuli.

4.

Pridajte kuracie kúsky späť do panvice spolu s mrazenou zeleninou a garam masalou. Varte za stáleho miešania 3 minúty, alebo kým sa zelenina nezohreje.

5.

Na vrch nasypte jarnú cibuľku a podávajte s dusenou ryžou.

Hotová japonska kari

Videorecept

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia