Upozorňujeme ctených zákazníkov na veľmi zaujímavé produkty za zaujímavé ceny vo výpredaji. Ďakujeme za vaše nákupy!
Tempura je obľúbené japonské jedlo, ktoré sa dá ľahko pripraviť ako vegánske, ak sa vzdáte vajec a použijete ryžovú múku. Túto jeseň si vychutnajte vrchol tekvicovej sezóny s receptom na chrumkavú vegánsku tempuru z tekvice.
Nižšie nájdete celý recept a návod na prípravu chrumkavej, aromatickej vegánskej tempury s tekvicou kabocha a ďalšou špičkovou jesennou zeleninou. Je to zdravé rastlinné jedlo, ktoré si v tomto ročnom období zamiluje celá rodina.
Odporúčanie:
Krájajte cibuľu v paprike, ktorá sa dá nakrájať na kocky:
Na prípravu tejto neodolateľnej jesennej tempury si v obchode alebo online vyberte čerstvú miestnu tekvicu.
Receptura: Vegánska tekvice a zeleninová tempura
Tempura cesto:
- 1 šálka ryžovej múky
- 1 šálka studenej perlivej vody
- 1/4 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
- 1/4 čajovej lyžičky soli
Zelenina:
- 1/2 kaboša, zbavená semien, olúpaná a nakrájaná na polmesiačiky hrubé 1/2 palca
- 1 sladký zemiak, olúpaný a nakrájaný na 1/4 palca hrubé plátky
- 1 cuketa nakrájaná na 1/4 palca hrubé pásiky
- 1 červená paprika, zbavená stopky, zbavená semien a nakrájaná na pásiky
- Olej na vyprážanie (rastlinný, arašidový alebo hroznový olej)
Namáčacia omáčka:
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 2 lyžice ryžového octu
- 1 čajová lyžička strúhaného čerstvého zázvoru
- 1 čajová lyžička sezamového oleja
- 1 polievková lyžica javorového sirupu alebo agáve (voliteľné)
Pokyny:
- Pripravte cesto - Ryžovú múku, perlivú vodu, sódu bikarbónu a soľ šľahajte, kým sa nespoja. Vyhnite sa nadmernému miešaniu. Počas prípravy zeleniny cesto ochlaďte.
- Pripravte zeleninu - Nakrájajte kabošku, sladké zemiaky, cuketu a papriku na rovnako veľké kúsky, aby sa zabezpečilo rovnomerné varenie.
- Rozpáľte olej - nalejte ho 2-3 cm do panvice alebo hrnca. Zahrejte na 350 °C.
- Namáčajte a smažte - Kúsky zeleniny namáčajte do cesta, kým sa neobalia, nechajte odkvapkať prebytok a potom ich opatrne pridajte do oleja. Smažte 2 - 3 minúty, kým sa jemne nezapečie. Nechajte odkvapkať na papierových utierkach.
- Pripravte omáčku - Zmiešajte prísady na omáčku a dobre premiešajte.
- Okamžite podávajte - Vychutnajte si tempura zeleninu horúcu s namáčacou omáčkou na boku. Chrumkavé a chutné!
V tejto sezóne si doprajte chrumkavú japonskú tempuru s našou predstavovanou tekvicou kabocha. Ideálne na bezmäsitý pondelok alebo zdravú večeru počas týždňa. Vezmite si vegánske ingrediencie na tempuru ešte dnes a získajte dokonalú tekvicu!
Vaše hodnotenie
Pridať reakciu na komentár: