Upozorňujeme ctených zákazníkov na veľmi zaujímavé produkty za zaujímavé ceny vo výpredaji. Ďakujeme za vaše nákupy!
Bulgogi (Kórejské BBQ hovädzie mäso) - Korejská špecialita.
Kórejské hovädzie mäso z BBQ, bulgogi, sa dá ľahko pripraviť doma z niekoľkých základných surovín a tenké plátky hovädzieho mäsa netrvajú dlho marinované. Tu je všetko, čo potrebujete vedieť o tom, ako urobiť čo najlepšie bulgogi!
Čas na prípravu: 10 minút, Marinovanie: 1 hodina čas varenia: 10 minút
Celkový čas: 20 minút . Recept pre: 4 osoby
Prísady
- 2 kilogramy hovädzieho mäsa nakrájaného na tenké plátky (rebierkové oko/ rib eye alebo sviečková / top sirloin)
- 3 póriky, nakrájané na 5 cm kúsky
- 1 malá cibuľa, nakrajaná na tenké plátky
- 1 malá mrkva, nakrajaná na tenké plátky - voliteľné
Marináda
- 6 lyžíc sójovej omáčky
- 3 polievkové lyžice vody
- 4 polievkové lyžice cukru (alebo môžete použiť 2 lyž. cukru, 2 lyž. medu) Použite viac, ak nepoužívate kórejskú hrušku alebo jablko
- 2 polievkové lyžice ryžového vína alebo mirínu
- 2 polievkové lyžice mletého cesnaku
- 2 polievkové lyžice sezamového oleja
- 2 čajové lyžičky sezamové semená
- 4 polievkové lyžice strúhanej kórejskej / ázijskej hrušky
- 1/8 čajovej lyžičky korenia
Pre Seoul štýl BBQ
- 85 g rezancov zo zemiakového škrobu (namočené v horúcej vode po dobu 20 minút a precedené)
- 3 póriky
- 1 balenie húb enoki (odstránené stonky)
- 2 šálky vody, dashima vývaru alebo hovädzieho vývaru
- 1 čajová lyžička sójovej omáčky
Inštrukcie
- Ak používate balené mäso vopred nakrájané na plátky, plátky oddeľte. Odstráňte všetku prebytočnú krv z nakrájaných plátkov pomocou kuchyňských papierových utierok.
- Zmiešajte všetky marinádové ingrediencie v miske.
- Vložte mäso a zeleninu do veľkej misky. Pridajte marinádu a jemne premiešajte, aby ste všetko dobre skombinovali. Mäso marinujte 30 minút až hodinu, najlepšie cez noc.
Grilovanie:
- Mäso grilujte na drevenom uhlí alebo na plynovom grile alebo na panvici na vysokej teplote, kým nebude mierne karamelizovaný. Ak grilujete na panvici, predhrievajte kým nie je horúca a mäso premiešajte, kým nie je mierne karamelizované. Nezaplňujte panvicu.
ALEBO smaženie Stir-fry:
- Predhrievajte panvicu na vysokú teplotu a pridajte mäso. Môžete zaplniť panvicu, aby ste vytvorili tekutinu a nechali mäso uvariť vo vlastnej šťave. Varte, kým mäso nebude ružové. Použite všetku marinádu, ak chcete na záver trochu omáčky.
Pre Soul-Štýl
- Nakrájajte na tenké plátky sviečkovicu. Zmiešajte 2 šálky vody alebo vývaru s 1 čajovou lyžičkou sójovej omáčky.
- Zohrejte panvicu a pridajte bulgogi a doplňte ju pórikmi a šampiňónmi. Pridajte asi polovicu vývaru okolo okrajov panvice. Pridajte vývar keď hladina vývaru klesá pri varení.
Poznámky
- Mäso bulgogi predkrájané na plátky sa predáva v akomkoľvek Kórejskom obchode. Zaplaťte trochu viac za získanie kvalitného mäsa. Ak krájate hovädzie mäso doma, čiastočne ho zmrazte asi hodinu, aby ste ho ľahšie krájali, nakrajajte na asi 3 mm plátky.
Vaše hodnotenie
Pridať reakciu na komentár: