Upozorňujeme ctených zákazníkov na veľmi zaujímavé produkty za zaujímavé ceny vo výpredaji. Ďakujeme za vaše nákupy!
Malajský hovädzí rendang je jedlom s výrazným a zaujímavým chuťovým profilom. Ovplyvňujte chuť tým, že hravo prispôsobíte množstvo cukru a čili, čím dosiahnete širokú škálu chuťových zážitkov.
Toto jedlo sa najlepšie podáva s ryžou, čo umožňuje, aby sa bohaté chute dokonale spájali.
Príprava: 30 min
Varenie: 1 hod 30 min
Celkový čas: 2 hod
Porcie: 6
Dávka: 6 porcií
Ingrediencie:
- 170 gramov šalotky
- 3 strúčiky cesnaku
- 15 sušených červených korenistých papričiek
- 5 plátkov čerstvého koreňového zázvoru
- 5 stoniek citrónovej trávy, nakrájaných
- 2 čajové lyžičky semien koriandru
- 2 čajové lyžičky semien feniklu
- 2 čajové lyžičky semien rímskeho koriandra
- 1 štipka strúhaného muškátového oriešku
- 1 polievková lyžica rastlinného oleja
- 567 gramov hovädzieho mäsa na guláš, nakrájaného na kocky veľkosti 2,5 cm
- 1 ½ polievkové lyžice bieleho cukru
- 200 gramov strúhaného kokosu
- 5 celých klinčekov
- 1 kúsok škorice
- 395 ml kokosového mlieka
- 200 ml vody
- Soľ podľa chuti
Postup:
- V suchej panvici si zohrejte strúhaný kokos, neustále miešajte, až kým nezhnedne. Odložte na stranu a nechajte vychladnúť.
- V mixéri alebo food procesore rozmixujte šalotky, cesnak, sušené červené korenisté papričky, zázvor a nakrájanú citrónovú trávu na hustú pastu.
- Pomelte semienka koriandru, feniklu, rímskeho koriandra a strúhaný muškátový oriešok.
- Použitím tej istej panvice orestujte pastu zo šalotiek na troche oleja niekoľko minút. Pridajte pomleté semienka koriandru, feniklu, rímskeho koriandra a strúhaný muškátový oriešok; varíme 3 až 4 minúty za stáleho miešania. Pridajte hovädzie mäso a varte na strednom ohni ďalších 3 až 4 minúty, alebo kým mäso nezhnedne.
- Primiešajte cukor, strúhaný kokos, klinčeky, kúsok škorice, kokosové mlieko a vodu. Dajte variť, znížte teplotu a nechajte vrieť, kým sa väčšina tekutiny neodparí a mäso sa stane mäkkým (približne 1 hodina). Ochutnajte soľou podľa chuti.
Naužite sa bohatých a aromatických chute Malejského hovädzieho rendangu, jedla, ktoré ukazuje kulinársku zručnosť a harmonické splynutie chutí charakteristických pre malejskú kuchyňu.
Vaše hodnotenie
Pridať reakciu na komentár: