Upozorňujeme ctených zákazníkov na veľmi zaujímavé produkty za zaujímavé ceny vo výpredaji. Ďakujeme za vaše nákupy!
Mie Goreng - Indonézske pražené rezance
Tento recept je na mie goreng - neodolateľné jedlo z pražených rezancov v sladkej a slanej omáčke s krevetami a pikantnými akcentmi, obľúbené v celej Indonézii.
Ak ste fanúšikom pikantných rezancov a rezancov vo všeobecnosti, toto je recept, ktorý môžete pridať k pravidelnej rotácii. Volá sa Mie Goreng a Má všetky všetky priority – sladké, pikantné, slané, chutné.
Príprava a varenie: 20 minút
Mie goreng sú indonézske pražené rezance s vaječnými rezancami restovanými v sladko-pikantnej omáčke. Omáčka je jednoduchou zmesou sójovej omáčky, sladkej sójovej omáčky a pikantnej srirachy, niečoho, čo môžete okamžite zmiešať z ingrediencií, ktoré máte pravdepodobne po ruke.
Toto jedlo je v Indonézii veľmi populárne, podáva sa všade od najlepších reštaurácií po pouličných predajcov a všade medzi tým, s jasným čínskym vplyvom.
Môžete to vidieť označované ako „mee goreng“ alebo „bakmie goreng“ alebo dokonca „mi goreng“, hoci je to značka instantných rezancov s podobnými príchuťami, ktoré si môžete kúpiť v obchode s potravinami.
Existuje mnoho spôsobov, ako si toto jedlo prispôsobiť pridaním omáčky alebo použitím rôznych rezancov, zeleniny a bielkovín, prípadne ho podávať vegetariánsky.
Tento recept je "mie goreng udang" alebo indonézske smažené rezance s krevetami, hoci si ho môžete pripraviť aj s inými bielkovinami, ako je kuracie, bravčové, hovädzie, morské plody alebo tofu. Je to určite jeden z obľúbených receptov, nielen preto, že sú chutné, ale aj pre to, aké ľahké je ho pripraviť a zmeniť.
Ingrediencie
NA OMÁČKU MIE GORENG
- Sladká sójová omáčka. Kecap manis je sladká sójová omáčka, ktorú nájdete v mnohých indonézskych receptoch.
- Sójová omáčka.
- Sriracha.
- Biele korenie.
NA STIR FRY REZANCE
- Zeleninový olej. Na varenie.
- Zelená Cibuľa. Jemne nakrájaná.
- Pikantné červené chilli papričky. Voliteľné pre dodatočnú pikantnosť. Pre jemnejšiu verziu použite červenú papriku.
- Cesnak. V tomto jedle je vhodné mať veľa cesnaku.
- Krevety bez šupky, s chvostmi. Môžete pripraviť s inými bielkovinami alebo spraviť vegetariánsku verziu.
- Kapusta. Alebo použite bok choy.
- Rezance. Používajú sa sušené vaječné rezance, aj keď čerstvé sú skvelé. Môžete to nahradiť inými rezancami, ale vaječné rezance naozaj sú najvhodnejšie
- Fazuľové klíčky.
NA PODÁVANIE.
- Chrumkavá šalotka / cibuľa, červené čili vločky, nakrájaná zelená cibuľka, kolieska limetky
Ako pripraviť Mie Goreng - metóda receptu
PRIPRAVTE OMÁČKU MIE GORENG
- Šľaháme. V malej miske vyšľaháme ingrediencie na omáčku a odložíme bokom.
PRÍPRAVA MIE GORENG
- Pripravte rezance. Rezance uvaríme vo vriacej vode podľa návodu na obale asi 4-5 minút, kým nezmäknú. Scedíme a odložíme.
- Cibuľa, Cesnak, Chilli, Krevety. Kým sa rezance varia, zohrejte olej vo woku alebo veľkej panvici na stredne vysokú teplotu. Pridajte zelenú cibuľku, čili, cesnak a krevety. Za stáleho miešania smažte 30 sekúnd, alebo kým nie sú krevety čiastočne uvarené.
- Kapusta. Pridajte nastrúhanú kapustu a za stáleho miešania pražte 1 minútu, aby mierne zmäkla.
- Rezance. Používame sušené vaječné rezance. Môžete to nahradiť inými rezancami, ale vaječné rezance sú najvhodnejšie na toto jedlo.
- Omáčka. Vmiešame omáčku mie goreng a pražíme, pričom rezance miešame, aby sa rovnomerne sfarbili
- Fazuľové klíčky. Vmiešame čerstvé fazuľové klíčky a vyberáme do misiek.
- Ozdobenie a podávanie. Ozdobte chrumkavou šalotkou alebo cibuľkou, červenými čili vločkami, zelenou cibuľkou a kolieskami limetky. Užite si to.
A je to hotové ! Váš mie goreng je pripravené napodávanie! Vyzerá to naozaj lákavo, veľká misa restovaných rezancov s krevetami, je to neodolateľné!
Tipy a poznámky k receptu:
- Omáčka. Omáčka mie goreng je zmes sladkej sójovej omáčky a sriracha, aj keď to považujeme za základ. Sladké rád vyvažujem trochou nesladenej sójovej omáčky a pridám ešte trochu srirachy. Pridajte ďalšie pikantné prvky, ak chcete, alebo iné zodpovedajúce prísady, ako je pasta z kreviet alebo iná čili omáčka.
- Rezance. Vaječné rezance sú ideálne pre mie goreng, pretože sú bohaté, hodvábne a luxusné. Nasajú všetky chute omáčky stir fry. Ak chcete, môžete použiť aj iné rezance, napríklad pšeničné, ale ideálne sú vaječné rezance. Nájdete verzie vyrobené s ryžovými rezancami.
- Proteíny. Milujem túto verziu s krevetami, ale nakrájané kuracie mäso je skvelá alternatíva. Keď by ste chceli pridať krevety, pridajte kurča. Bravčové mäso je tiež skvelé a nájdete verzie vyrobené z hovädzieho alebo kozieho mäsa. Niektoré populárne verzie sa vyrábajú s vajíčkom. Môžete vynechať mäso a zamerať sa na zeleninu pre uspokojivú vegetariánsku verziu. Ako môžete vidieť, mie goreng je pomerne všestranné jedlo s mnohými možnými variáciami.
Zdroj https://www.chilipeppermadness.com/
Vaše hodnotenie
Pridať reakciu na komentár: